Een inspirerend verhaal Een inspirerend verhaal
Als dierenarts werd ik gebeld om een 13-jarige Ierse Setter, genaamd Belker, te onderzoeken. De familie van de hond, Ron, zijn vrouw Lisa en hun zoon Shane waren erg close met Belker en wachtten gespannen op een wonder.
Ik heb Belker onderzocht en ontdekte dat hij aan kanker zou overlijden en vertelde de familie dat ik niets meer voor Belker kon doen. Ik stelde voor om de hond een spuitje te geven bij hen thuis, de volgende dag. Daar ervoer ik de liefdevolle gevoelens en (veer)kracht toen Belker omringd werd door zijn vertrouwde familie.

Shane was stil en streelde de hond voor de laatste keer. Ik vroeg me af of hij begreep wat er aan de hand was. Na een paar minuten viel Belker vredig in slaap om nooit meer wakker te worden. Het kind leek de overgang van Belker zonder problemen te accepteren. We zitten hier al een tijdje ons af te vragen waarom het leven van honden korter is dan dat van mensen. Shane, die aandachtig zat te luisteren, zei: ‘Ik weet waarom.’

Wat hij zei verraste me. Ik heb nog nooit een dergelijke verklaring gehoord. Het veranderde mijn manier van naar het leven kijken. Hij zei: ‘mensen komen naar de wereld om een mooi leven te leren leven, zoals van anderen houden en een goed mens zijn, toch? Aangezien honden al geboren worden met deze eigenschappen en weten hoe ze van anderen kunnen houden en een mooi leven leven, hoeven ze niet zo lang te blijven als wij.’ De moraal van dit verhaal: Als een hond je leraar was, zou hij of zij je dit leren:
* wanneer je geliefden thuiskomen, zeg je altijd hallo
* laat nooit een kans voorbij gaan om te gaan wandelen
* ervaar de frisse lucht en de wind in je haar
* ren, spring en speel elke dag
* laat mensen je aanraken
* vermijd ‘bijten’ als alleen een grom voldoende is
* ga op warme dagen in het gras liggen en geniet!

Vergeet nooit om, als iemand een slechte dag heeft gehad en in een hoekje blijft zitten, naast die persoon te gaan zitten of staan om hem te laten voelen dat je er wilt zijn voor diegene.

Het geheim dat honden ons elke dag onvermoeibaar voorspiegelen.
 
terug