vrijdag 17 mei 2019

Kees Posthumus met ‘Esther’

Datum: 
 vrijdag 17 mei 2019
Tijdstip: 
 20.00 uur
Locatie: 
 De Open Hof in Katwijk

Vrijdagavond 17 mei ‘Esther’ in ‘De Open Hof’
Na de rommerlmarkt kunnen we 's avonds in "De Open Hof"in Katwijk aan den Rijn genieten van ‘Esther, een Perzisch sprookje’ gespeeld door Kees Posthumus & Henk van Glabbeek, geïnspireerd op het Bijbelboek Esther.
In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim. Op een dag besluit de koningin haar biografie te laten schrijven door een gerenommeerd journalist. Hiermee komt zijn ambitieuze droom uit. Die droom is snel voorbij, wanneer blijkt dat hij niet vrij is in wat hij schrijft.
Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel, waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.
Op deze slotavond 2019 van ‘De Rank’, ‘De Open Hof’ en 'De Goede Herder' presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek met verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. Na afloop is er een gezellig samen zijn met een drankje en een hapje. De toegang is gratis.
Graag tot ziens namens de commissie ‘Leren en Ontmoeten’,
Gerard Nienhuis en ds. Marjan Zebregs

 

terug