Collecte KKRV Collecte KKRV
Stichting Nieuwe Horizon is een christelijke organisatie met 4 bestuursleden en vele vrijwilligers. De stichting is actief sinds 1999. De doelgroep is de armere bevolking in het dorpje Montagu in Zuid-Afrika. De prachtige omgeving, de Afrikaanse taal, de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking, maar ook de problematiek en vraag naar ondersteuning sprak de bestuursleden aan en heeft hun hart geraakt. ‘We ervaren het als een opdracht vanuit de Bijbel om Gods liefde te laten zien, door alle activiteiten heen’, zo vermeld de website van de stichting.
De KKRV collecte zal worden besteed aan hulp aan tienermoeders in het dorpje Montagu en omgeving.
Ondanks de door de Zuid-Afrikaanse overheid gratis verstrekte geboortebeperkingsmiddelen is het geboortecijfer in Zuid-Afrika erg hoog en tienerzwangerschappen komen veelvuldig voor. De vaders komen zelden hun verplichtingen na, wat betekent, dat moeder en oma meestal moeten zorgen voor de baby zonder financiële en materiële middelen.
Om deze moeders te ondersteunen, hebben enkele volwassenen in Montagu het Hug-a-Baby-project in het leven geroepen. Zij geven moeders met een baby bij het verlaten van het hospitaal een tas mee met verzorgingsmiddelen om de eerste moeilijke periode mee door te komen. Deze tassen bevatten o.a. een deken, truitje, mutsje, slofjes, luiers, zeep, washandje, deodorant, shampoo, tandenborstel en tandpasta. Enkele dames uit het plaatselijke bejaardenhuis helpen bij het maken van de dekentjes, mutjes, slofjes en truitjes.
Verder worden er bijeenkomsten georganiseerd voor de tienermoeders waarin aandacht wordt besteed aan lichamelijke verzorging van baby en moeder, gezonde leefgewoonten en aan bijbelstudie. Daarnaast worden de moeders vaardigheden aangeleerd, die hen kunnen helpen bij het vinden van een baan of die hen helpen zichzelf in het levensonderhoud te voorzien. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het leren maken van kleding.
Om alle tienermoeders te kunnen blijven helpen, hebben zij uw hulp hard nodig.
Op zondag 20 september collecteren we voor het Hug-a-Baby project.
U kunt meer lezen over de stichting op www.nieuwehorizon.nl
Namens de Diaconie Gereformeerde Kerk Valkenburg De Goede Herder
Rein, Auke, Mart, Auke, Truus, Reina, Aart en Marjan
 
terug