DONEER ACTIE DIACONIE DONEER ACTIE DIACONIE
Wat is menstruatiearmoede?
1 op de 9 vrouwen die menstrueren hebben structureel iedere maand een probleem. Bijvoorbeeld omdat ze
  • geen geld hebben voor menstruatieproducten.
  • niet naar school of werk kunnen gaan omdat ze ongesteld zijn en er geen maandverband in huis is.
  • tampons hergebruiken of veel te lang laten zitten.
  • wc-papier, theedoeken, een spons of luiers gebruiken als maandverband.
  • de pil doorslikken zodat ze geen kosten maken aan menstruatieproducten, alleen moet je daar tegenwoordig ook wel goed voor verzekerd zijn. 
Bij een lichte menstruatie ben je ongeveer €8 per maand kwijt aan menstruatieproducten. Dit kan ook makkelijk oplopen tot €25 bij onderliggende kwalen, denk aan een zware menstruatie of incontinentie problemen. Op een week budget van €50 is dat echt een aanslag. We hoeven niet uit te leggen dat er keuzes gemaakt moeten worden bij een gezin met 2 dochters.
Ook in Valkenburg, Katwijk en Rijnsburg zijn er meisjes en vrouwen die leven met menstruatiearmoede.
Het mag toch niet zo zijn dat je door menstruatiearmoede niet naar school kunt of een les, proefwerk of examen mist of dat je niet kunt gaan werken.
In het Trefpunt staat al een tijd een Doneerbox die al goed gevuld werd door u, hartelijk dank daarvoor! In ons Kerkgebouw blijft de Doneerbox staan om deze met regelmaat gevuld terug te kunnen brengen bij Stichting de Roze Hulp.
Helpt u ook weer mee om de Doneerbox te vullen?
Misschien heeft u nog maandverband of incontinentiemateriaal in de kast liggen dat u niet meer nodig heeft of kunt u bij de boodschap 1 keer per maand een pakje meenemen speciaal voor de Doneerbox?
De producten zullen op diverse locaties binnen Katwijk GRATIS beschikbaar zijn voor de meisjes en vrouwen die dit nodig hebben.
Meer informatie: www.derozehulp.nl
Hartelijke groet,
Uw diaconie
 
terug