Dorcas Voedselactie Dorcas Voedselactie
De Dorcas Voedselactie is een concreet gebaar van naastenliefde waar onze medemensen in Oost-Europa vaak ontroerd van raken. Ruim 440 kerken en duizenden vrijwilligers zijn elk jaar bij de Dorcas Voedselactie betrokken. Er werden vorig jaar meer dan 40.000 voedselpakketten ingezameld. Geweldig hoe al die vrijwilligers zich inzetten!
Aan de andere kant tienduizenden gezinnen die gedurende de winter een pakket ontvangen en daarmee een hart onder de riem gestoken krijgen!

Het Coronavirus maakt alles anders. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar........ opgeven doen ze bij Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk lijkt te worden. Daarom gaat de Dorcas Voedselactie voor de 25ste keer op rij gehouden worden. Want bij Dorcas vinden ze het belangrijk dat de allerarmsten in Oost-Europa ook deze winter door gaan komen.
De manier waarop de actie gehouden wordt, is alleen anders ten opzichte van vorige jaren. Dit alles vanwege de veiligheid en de gezondheid van de vrijwilligers.

Maak Dankdag tot Geefdag

Ook in Valkenburg vieren we Dankdag, en  gaan weer samen met de drie kerken (Gereformeerd Vrijgemaakt, Gereformeerde en Hervormde Kerk)  weer aan deze actie meedoen, echter op een andere manier dan we gewend zijn. Waar we normaal ieder jaar in de Hoogvliet aanwezig waren om pakketten samen te stellen, zullen de giften nu digitaal moeten worden gedaan.Daarom willen wij aan u vragen om de Dorcasactie toch tot een succes te maken door een bijdrage te doen, via de volgende opties:
 
- Betaling via bank:NL04 RABO 0106 2500 00 t.n.v. Dorcas in Almere
            - Scan 1 van onderstaande QR codes
Meer informatie is ook te vinden op www.dorcasvoedselactie.nl

We hopen dat de actie op deze manier toch een groot succes gaat worden zodat er genoeg voedselpakketten kunnen worden uitgedeeld. Zodat we op deze manier toch iets kunnen betekenen voor onze medemens in Oost-Europa.

Alvast hartelijk dank voor uw donatie,

Gerard van Duijn           Diaconie Hervormde Gemeente
Rein de Winter              Diaconie Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”
Jasper van der Meij        Diaconie  Kerk Vrijgemaakt “De Lichtbron”
 
terug