Week tegen eenzaamheid Week tegen eenzaamheid
KOM ERBIJ tijdens  een maaltijd met presentatie “Nederland is veranderd” georganiseerd door de drie Valkenburgse kerken!
Wanneer: woensdag 26 september 2018 van 18.00-20.30 uur.
Locatie: Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”,  Het Trefpunt, Hoofdstraat 35, 2235 CB Valkenburg ZH (ingang aan ’t Boonrak).
Kosten: gratis.

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseren de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk  van Valkenburg een themabijeenkomst met maaltijd.
Thema: “Nederland is veranderd”, n.a.v. de EO documentaire “Toen was geloof heel gewoon”.
De ‘Kom Erbij-activiteit’ staat open voor alle inwoners van Valkenburg. De maaltijd met presentatie is een gezellig uitje, en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2018 is: Kom Erbij!. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken. Bijvoorbeeld bij de themabijeenkomst met maaltijd in Het Trefpunt.
Positieve actie
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt “De Lichtbron”, Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk  “De Goede Herder” hebben het initiatief genomen om in Valkenburg deze activiteit te organiseren, omdat zij zich willen inzetten voor  het verminderen van eenzaamheid.
De activiteit is aangemeld bij en afgestemd met het Welzijnskwartier van de gemeente Katwijk.
Samen eten heeft in de christelijke traditie een belangrijke plaats. Samen eten kan een laagdrempelige manier zijn om elkaar te ontmoeten en de themapresentatie biedt meteen eerste stof voor gesprek. Met deze positieve actie willen de Valkenburgse kerken aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid.
Tijdens de maaltijd kunnen we wellicht ook ideeën verzamelen voor vervolgactiviteiten.
Eenzaamheid
Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Maar eenzaamheid is ook een taboe-onderwerp.
 
Samen tegen eenzaamheid
Door aan te sluiten op de Week tegen Eenzaamheid willen de Valkenburgse kerken bijdragen aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Als een van de vele organisaties en vrijwilligers die door het hele land Kom Erbij-activiteiten organiseren waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.
Opgeven
Wilt u meehelpen bij de organisatie van deze themabijeenkomst met maaltijd?
Wilt u deelnemen aan de themabijeenkomst met maaltijd?
U kunt zich opgeven bij Marja Ravensbergen-Slootweg via telefoon 06-30193611 of e-mail: marjaslootweg1@gmail.com
Er ligt ook een intekenlijst in uw kerk.
Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is van 27 september t/m 6 oktober 2017 en wordt voor de negende keer georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid.
Op www.samentegeneenzaamheid.nl vind je alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid 2018. Lees meer over eenzaamheid op www.eenzaam.nl
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marja Ravensbergen-Slootweg
Telefoon 06-30193611
E-mail: marjaslootweg1@gmail.com
----------------------------------------------------------------------------------
terug