Pasen/Veertigdagentijd kindernevendienst Pasen/Veertigdagentijd kindernevendienst

18 februari


Op de eerste plaat staat Jezus in de woestijn. We gaan in de 40 dagentijd luisteren naar de verhalen van Jezus, op weg naar Pasen. Vandaag luisteren we naar het begin van die weg. De weg begint in de woestijn. Tijdens de kindernevendienst maken we kaarten die we naar iemand op kunnen sturen.

25 februari

Vandaag gaan we de 2e plaat opplakken. Dan betekend dat het vandaag de 2e zondag van de 40 dagentijd is. Op de plaat van vandaag zien we Jezus met 2 mensen. Die twee mensen komen met Jezus praten. En dan… ze horen nog een stem! Wie zal dat zijn?

4 maart


Vandaag gaat ons onderwerp over ‘hoe vrij voel jij je in de kerk?’ Alle kinderen mogen vandaag hun sloffen/pyama/ onesi meenemen. We vragen de kinderen: hebben jullie wel eens iemand op z’n sloffen over straat zien lopen? Of in de supermarkt? Hmm.. nee he. Dat is wel een beetje gek. Dat komt omdat je je sloffen eigenlijk alleen thuis aandoet. Ons project gaat over ‘ik zorg voor jou’. We zorgen voor elkaar, ook in de kerk. Je kunt ook voor iemand zorgen door hem of haar zich thuis te laten voelen; daarom hebben wij vandaag onze sloffen meegenomen. Want in onze kerk, daar mogen wij ons lekker thuis voelen! We plakken vandaag de 3e plaat op de poster. Want vandaag is het de 3e zondag van de 40 dagentijd! Kijk, we zien hier Jezus. Jezus is in de tempel. Dat lijkt ook een beetje op een kerk. Als Jezus naar de tempel gaat voelt het voor Hem alsof hij thuis komt.

11 maart 2018


We gaan vandaag de 4e plaat op het project plakken. We gaan op de kindernevendienst luisteren naar het verhaal over de vijf broden en twee vissen. Jezus deelt het brood en de vis uit aan de mensen die om hem heen staan. Door het delen van het eten zorgt hij voor de andere mensen, zodat zij allemaal te eten krijgen. Wij kunnen ook voor elkaar zorgen door ons eten te delen of om voor eten te zorgen voor de mensen die niet zoveel hebben.

18 maart 2018

Vandaag gaan we naar een verhaal luisteren over Jezus die alles over heeft voor alle mensen. Echt voor alle mensen zou hij alles willen doen! Dat is wel erg bijzonder! Veel mensen vonden Jezus zo bijzonder dat ze hem allemaal wilden zien. Maar Jezus vond dat hijzelf helemaal niet beroemd was. Vandaag luisteren we naar het verhaal waar Jezus verteld hoe Hij gezien wil worden. En dat is een heel bijzonder verhaal. Kijk, hier zien we een stukje van het verhaal op de plaat.

25 maart 2018

Het is vandaag Palmpasen. Dat betekend dat het een week voor Pasen is. Wie weet er nog wat er op Palmpasen gebeurde in de bijbel? Op deze dag kwam Jezus op een ezeltje de stad Jeruzalem in. En wat doen de mensen als zij Jezus zien? Ja, zij vieren feest! Zij vinden het zo fijn dat Jezus er is! Naar dat verhaal gaan we vandaag luisteren. Maar we gaan het natuurlijk ook nog hebben over hoe wij voor een ander kunnen zorgen. Zorgen wij ook voor iemand als we een feestje vieren? Door iemand uit te nodigen op jouw feestje, laat je aan iemand zien dat je haar of hem aardig vind.

Pasen

Het is Pasen! Met Pasen vieren we dat God altijd voor mensen zal zorgen. Zelfs na een donkere nacht laat Hij de zon weer opkomen en zelfs als iemand heel erg verdrietig is zal Hij ons troosten. Want, toen Jezus werd gekruisigd op Goede Vrijdag, toen stond Hij weer op met Pasen. Naar dat verhaal gaan we vandaag luisteren op de kindernevendienst. Wat zien we op de laatste plaat? We zien Maria, de moeder van Jezus, die erg verdrietig was omdat Jezus was dood gegaan. Maar nu is Hij weer opgestaan en ziet zij Hem voor het eerst!
terug