Tentoonstelling en stilte wandeling langs de statiën Tentoonstelling en stilte wandeling langs de statiën
De Katholieke traditie kent 14 statiën om de lijdensweg van de Here Jezus te verbeelden. Wij hebben de 9 die in de Bijbel worden genoemd eruit gehaald. Je kunt één van deze 9 adopteren om uit te werken. Bij ieder onderwerp staan één of twee voorbeelden van hoe je het zou kunnen uitwerken, maar voel je vrij om het heel anders te doen of een ander stukje van de tekst te nemen.
Wij weten dat er in Valkenburg heel wat creatief talent is. En het zou mooi zijn als dat zichtbaar mag worden de komende weken. Vanaf zondag 26 februari kun je één van de statiën adopteren. Je kunt intekenen op de statie die je wilt uitwerken en de informatie mee naar huis nemen. Hopelijk worden alle statiën een keer geadopteerd en mogelijk zelfs meerdere keren. Wie een tweede keer een statie wil adopteren kan intekenen op de lijst en de informatie ophalen bij Rixt de Boer, Hoofdstraat 37.

Dit is een gezamenlijk initiatief van de drie kerken  van Valkenburg en het plan is om in de week voor Pasen (vanaf 3 april) deze kunstwerken te tonen in de drie kerken. Daarover volgt later nog meer informatie. Zodat ieder die dat wil een verstillende wandeling kan maken om het lijden en sterven van onze Heer dichtbij te laten komen en zich voor te bereiden op de vieringen in de Stille Week. Om daarna vol vreugde het Paasfeest te beleven.

 
terug