Op weg gaan Op weg gaan
Voor de eredienst van 12 juli 2020 had ik als thema gekozen ‘Op weg gaan’.
Bij de voorbereiding had ik me niet gerealiseerd hoe toepasselijk dit was, want in deze kerkdienst heb ik bekend gemaakt dat ik op weg ga om de protestantse gemeente ‘De Lichtbron' in Wateringen te gaan dienen.
Nu loop en fiets ik door het dorp met een wat weemoedig gevoel van: ‘Wat zal ik hem of haar gaan missen’, als ik iemand tegenkom. Of ik denk er aan dat de evaluatie van de prikkelarme kerkdienst wel voor mijn vertrek naar Wateringen goed op de rails moet staan.
Met de coronamaatregelen vraag ik me af of ik nog een keer de Weeksluiting in Rijnweide zal doen en of er nog een Inloop zal zijn voor mijn verhuizing en of het versieren van huizen op de Mart misschien wel door zal gaan enzovoort.
Het lied ‘Dank, dank nu allen God’ gaat veel door mijn hoofd.
Naast de dank aan God, uit ik hier graag mijn dank aan 'De Goede Herder' voor de tijd dat ik uw predikant mag zijn en dank aan Valkenburg voor de warmte, die ik hier van zovelen heb ontvangen.
Afscheid nemen doen we in oktober.

Ons aller werk in de wereldwijde kerk van Christus gaat door.
Ds. Marjan Zebregs