KKRV-collecte KKRV-collecte
Bericht van uw Diaconie:
Op 29 september 2019 is de collecte bestemd voor de gezamenlijke KKRV collecte. Dit jaar is het doel Stichting Hands & Feet: Polikliniek Levenslicht, Dhandhuka, India.
Deze collecte willen we van HARTE bij u aanbevelen!
Op 22 september 2019 wordt dit doel door Hands & Feet bij ons in de kerk toegelicht met een mooie foto serie en een powerpoint presentatie.
Toelichting: Polikliniek Levenslicht
Voor zijn afstudeeropdracht was Rogier Verschoor, zoon van wijlen ds. Verschoor (o.a. Rijnsburg), betrokken bij de Jeevan Jyot school en kindertehuis op de Christelijke Ashram in Dhandhuka (India).  Er is daar echter ook een kleine polikliniek gevestigd. Het project liet hem echter niet los en bij zijn terugkomst richtte hij Stichting Jeevan Jyot Nederland op, om de projecten blijvend te ondersteunen.
De polikliniek wordt gerund door een aantal zusters en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in huidaandoeningen. Het gros van de klachten bestaat dan ook uit huidproblemen zoals ringworm, psoriasis, eczeem, brandwonden en zweren of ontstekingen van bijvoorbeeld wonden of brandblaren. Het grootste deel hiervan wordt aangepakt met ayurvedische medicijnen. Daarnaast komen er veel patiënten met (hardnekkige) hoestklachten, want de polikliniek staat goed bekend om haar hoestdrank. Per week melden zich enkele patiënten met verlammingsverschijnselen en botbreuken.
Patiënten komen van heinde en verre; soms van uren reizen (lopen, met de tractor of bus) verderop. De meeste patiënten komen uit dorpjes in de Dhandhuka-regio, maar ook van daarbuiten. Patiënten betalen niet voor het consult, maar alleen voor de medicijnen, zalf en andere benodigdheden. Die kosten zijn gemiddeld 60 tot 70 Roepies (rond de 80 cent) per bezoek, terwijl een ziekenhuisbezoek elders alleen al 2.000-3.000 roepies kost voor het consult.
De polikliniek is maar klein: het bestaat uit 4 ruimtes; een wachtkamer, spreekkamer, behandelkamer en nog een extra ruimte voor opslag. De kliniek moet echter dringend worden gerenoveerd, er zitten scheuren in de muren en het verf bladdert af. Daarnaast is er behoefte aan een overkapping, voor wachtende patiënten, tegen zon en moessonregens.
Eenheden
Als Hands & Feet hakken we een groot bedrag graag in stukjes, liefst zo dat het voor het individu interessant is om een deel te sponsoren en daarbij het gevoel te geven werkelijk een verschil te maken. Immers met elke bijdrage wordt een verschil gemaakt. De poli ontvangt jaarlijks zo’n 6.500 mensen per jaar. Kosten zijn € 5.000. Dat is dus € 0,75 voor een consult voor één persoon, uitgaande dat we daarmee dan de kosten voor de hele verbouwing in 1 jaar dekken 😉.
Het extra geld dat wordt opgehaald, als we het bedrag overstijgen, zal gebruikt worden voor training van de medewerkers en nonnen, plus inkoop extra medicijnen.
We hopen u beide diensten te mogen ontmoeten en zien uit naar uw gulle gaven om dit mooie project te doen slagen.
Uw Diaconie
Uw bijdrage voor de KKRV collecte kunt u ook overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie Gereformeerde Kerk Valkenburg  NL63RABO0364606789 ondervermelding van KKRV collecte.
 
terug