Adventsproject Kindernevendienst Adventsproject Kindernevendienst
Maak het mee!

Stel je voor dat overal vrede komt.
Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken.
Dat mensen wachten op de komst van de Heer.
Stel je voor dat alles goed komt.

 


Adventproject

Met de kinderen van de kindernevendienst behandelen wij tijdens de Adventtijd ons Adventproject. Het project is in de vorm van een ster. Elke week plakken we een stukje op de ster. Zo beginnen we met een saaie, lege ster. Maar als we steeds dichter bij Kerst komen, wordt de ster steeds voller en mooier! Op elk stukje wat we opplakken staat een afbeelding van het verhaal wat we die zondag gaan vertellen. Zo wordt het een ster vol met verhalen, op weg naar Kerst.

Op de 1e zondag van Advent luisteren we naar het verhaal van Jesaja. Jesaja woont in een land waar oorlog is. Mensen zijn boos op elkaar. Maar dan gaat Jesaja vertellen. Hij verteld dat er een dag komt dat de oorlog voorbij is. God zal de mensen vertellen wat zij moeten doen en waar zij heen moeten gaan. En op die dag zal er vrede zijn, vrede voor iedereen!

Op de 2e zondag van Advent luisteren we naar het verhaal over Johannes de doper. De mensen in het verhaal willen graag opnieuw beginnen. Ze willen alle slechte dingen die zij gedaan hebben vergeten. Daarom worden zij gedoopt door Johannes. De mensen gaan één voor één helemaal kopje onder en als zij weer boven water komen lijk het alsof ze helemaal opnieuw beginnen met leven. Ze zijn weer blij en gelukkig. Alle mensen vinden Johannes een bijzondere man, omdat hij bij God hoort. Maar Johannes vindt zelf van niet. Hij verteld dat na hem een veel bijzonder iemand komt. De Here Jezus!

Op de 3e zondag van Advent gaat het verhaal over Jakob. Jakob is een boer. Hij heeft een groot veld met allemaal plantjes. Eerst plant hij de kleine plantjes in de aarde. Dan geeft hij de plantjes water. En dan moet Jakob wachten. Heel lang wachten. De plantjes hebben zonlicht nodig en dan zullen ze groeien. Heel langzaam groeien de plantjes groter. En dan zijn ze groot genoeg om geplukt te worden! Daarna kan Jakob weer nieuwe plantjes in de aarde planten. En dan moet hij weer heel lang wachten. Net als Jakob wachten wij ook. Wij wachten op de geboorte van Jezus. We moeten nog even wachten tot Kerst…

Op de 4e zondag van Advent luisteren we naar het verhaal van Jozef en Maria. Jozef wil graag met Maria trouwen en samen in een mooi huisje gaan wonen. En als ze dan getrouwd zijn, dan willen ze graag samen een kindje. Maar voordat dit allemaal gebeurd komt Maria naar Jozef toe en verteld dat zij een baby in haar buik heeft. De engel heeft gezegd dat de baby een kind van God is. Jozef denkt na, is God dan de vader van de baby en niet hij? En hoe moet hij het kindje noemen? Er komt een engel als Jozef ligt te slapen en die verteld aan Jozef dat hij niet bang hoeft te zijn. Het kindje zal Jezus gaan heten.

Vandaag is het kerst! Vorige week hoorde we het verhaal over Jozef en Maria die van een engel hadden gehoord dat zij een kindje zouden krijgen. Een kindje van God. Vandaag gaan we verder met dit verhaal. De buik van Maria wordt steeds dikker. En op een dag krijgen Maria en Jozef te horen dat zij terug moeten naar hun geboortestad om zich in te laten schrijven. Maar Maria heeft al een hele dikke buik en kan niet zo goed meer lopen. Toch gaan ze samen op pad, Maria op de rug van een Ezeltje en Jozef loop er naast. Als ze in Bethlehem aankomen is er nergens plek voor hen om te slapen. Ze kloppen bij alle huizen aan, maar ze kunnen nergens terecht. Gelukkig, van een aardige meneer mogen ze wel in de stal slapen. Tussen de dieren en op het stro. Jozef en Maria zijn zo moe en ze willen zo graag slapen, dat ze het helemaal niet erg vinden om in de stal te slapen. En dan… Wat gebeurt er verder in die stal? Vandaag gaan we luisteren naar het verhaal over de geboorte van Jezus! We plakken het laatste stukje op de ster. Nu hebben we een mooi kerstster!
terug