Pinksteren Pinksteren
Pinksteren
Terwijl we nog leven in de Paastijd, wil ik graag vooruit kijken naar 31 mei, als we waarschijnlijk in een lege kerk Pinksteren vieren.
Ik werd geïnspireerd door de christelijke basisschool 'De Burcht'. Zij hadden voor de Pasen hun leerlingen gevraagd een zelfgemaakte afbeelding van een kruis voor het raam te zetten en er daarna een foto van te maken. 'De Burcht' heeft er vervolgens een filmpje van gemaakt, dat we in de Paasdienst hebben kunnen zien.
Aan u is nu de vraag of u of jij een schilderstuk, een afdruk van een foto of een tekening wil maken met een afbeelding van vuur (het heilige vuur als symbool van Pinksteren) of van een duif (symbool van de heilige Geest, die met Pinksteren wordt uitgestort). Een foto van uw vuurkorf of open haard kan natuurlijk ook.
Als u uw afbeelding goed zichtbaar aan de straatkant plaatst, dan heeft iedereen, die een ommetje loopt, weer iets extra’s te zien. Net zoals mensen nu een beer (of een andere knuffel) voor hun raam zetten.
Meedoen is belangrijker is dan de artistieke kwaliteit van uw tekening, foto of schilderstukje. De onderstaande afbeelding is ter inspiratie.
Als u een digitale foto van uw/jouw vuur en/of duif vóór 24 mei naar mij wil mailen, dan kunnen we In de Pinksterdienst kijken naar een filmpje met al onze creatieve uitingen en zo extra betrokkenheid met elkaar voelen.
Petra van der Plas heeft het Paas-filmpje van 'De Burcht' gemaakt en ze wil ook ons Pinkster-filmpje maken. Alvast heel hartelijk dank hiervoor, Petra! Stuur dus zo veel mogelijk foto’s op naar
marjan.zebregs@xs4all.nl en laat Pinksteren 2020 door uw foto’s een onvergetelijk ‘Feest van de Geest’ worden!
Vanaf Pinksteren zal er dagelijks een nieuwe foto van vuur en/of een duif op onze website (www.goedeherdervalkenburg.nl) komen. Dat komt dan naast de dagelijkse nieuwe tekst op onze website.
Ik kijk met belangstelling naar mijn in-box van de email!
Als u niet beschikt over email, zou u dan iemand willen vragen om te zorgen dat uw afbeelding op de juiste plaats terecht komt?
 
terug