DORCAS VOEDSELACTIE ! DORCAS VOEDSELACTIE !
Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd? Niet alleen in Oekraïne is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt ….
Wat doet Dorcas?
Dorcas koopt ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna helpt Dorcas mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.
Nieuwe zin in het leven
Bijvoorbeeld in Roemenië krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Dorcas helpt hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum. Naast ouderen staat Dorcas klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid. Dorcas helpt met trainingen en het vinden van werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten niet meer nodig.

Maak Dankdag tot Geefdag

Ook in Valkenburg vieren we Dankdag, en  gaan samen met de drie kerken (Gereformeerd Vrijgemaakt, Gereformeerde en Hervormde Kerk)  weer aan deze actie meedoen. Daarom willen wij aan u vragen om de Dorcas actie tot een succes te maken door een bijdrage te doen, via de volgende opties:
 
  • Betaling via bank: NL 63 RABO 0364606789 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk
                       -     Via de kerk app van De Goede Herder
                      
Meer informatie is ook te vinden op www.dorcasvoedselactie.nl

We hopen dat de actie op deze manier een groot succes gaat worden zodat er genoeg voedselpakketten kunnen worden uitgedeeld. Zodat we op deze manier iets kunnen betekenen voor onze medemens in Oost-Europa.

Alvast hartelijk dank voor uw donatie,

Jantine Slootweg             Diaconie Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”
Gerard van Duijn             Diaconie Hervormde Gemeente
Jasper van der Meij         Diaconie Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt “De Lichtbron”
Arjan Boere                      Diaconie Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt “De Lichtbron”
 
terug