Dorcas Dorcas

Drande en haar familie krijgen een voedselpakket van Dorcas. Dat is belangrijk, vooral in die wintermaanden als er geen groente verbouwd kan worden. Het pakket is niet alleen gevuld met houdbaar voedsel, maar ook met verse, lokale producten. Dit is mogelijk omdat de producten dankzij het in Nederland ingezamelde geld in Albanië zelf zijn ingekocht. En, erg belangrijk: we helpen Drande, haar familie én het hele dorp aan een gezonde toekomst. Door te investeren in de gemeenschap en de ontwikkeling van mensen zijn onze voedselpakketten en hulp straks niet meer nodig.

Hoe we dat doen? We stimuleren contacten tussen de inwoners van het dorp door activiteiten te organiseren en we laten mensen met elkaar samenwerken. Maatschappelijk werkers brengen een bezoek. Aan jonge mensen die nog kunnen werken, geven we landbouwtrainingen zodat ze zelf een groentekas kunnen beginnen.

Tot die tijd blijft een voedselpakket nodig. De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller op plaats van bestemming.

Maak DANKDAG tot GEEFDAG.
We gaan samen met de drie kerken, Gereformeerd Vrijgemaakt, Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente, weer aan deze actie meedoen. We willen aan u vragen om de dorcasactie tot een succes te maken door een bijdrage te doneren. Doneren kan via onderstaande betaalrekeningen van de diaconie of door de QR code te scannen. Bij de QR code kan u het bedrag zelf aanpassen.
Alvast hartelijk dank voor uw donatie,
Gerard van Duijn, diaconie Hervormde Gemeente,  NL 04 INGB  0000435963
Rein de Winter, diaconie Gereformeerde Kerk,         NL 63 RABO 0364606789
Jasper van de Meij, diaconie Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

terug