KKRV Collecte voor het Hug a Baby Project in Zuid-Afrika. KKRV Collecte voor het Hug a Baby Project in Zuid-Afrika.
Vorig jaar hebben de Geref. Kerken in Katwijk Zee, Katwijk aan den Rijn, Valkenburg en Rijnsburg gecollecteerd voor het Hug-a-Baby project van ‘Nieuwe Horizon’. Deze KKRVcollecte bracht het fantastische bedrag van 3518,46 euro op. Nieuwe Horizon is hier erg blij mee en het geld was heel welkom omdat de financiering juist was teruggelopen.
Nieuwe Horizon is actief in Montagu in Zuid-Afrika. In dit dorp worden kinderen geboren bij alleenstaande moeders. Door het Hug-a-baby project krijgen de moeders alle noodzakelijke spullen voor hun kindje. Lees mee hoe welkom de opbrengst van de KKRVcollecte is.

Dit schrijft Ricky Lentink-Berghuis van Nieuwe Horizon. ‘Heel hartelijk dank voor dit mooie bericht. We zijn heel blij met deze steun, vooral in deze moeilijke tijd. Het ‘Hug-a-baby’ project lag bijna stil door gebrek aan financiële middelen. Het toegezegde bedrag is dus een geweldig steun voor dit project in het bijzonder. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden hoe we deze donaties zullen besteden’. 


Sanja van de Sande in Montagu schrijft daarop ons het volgende. ‘Het Covidjaar 2020 werd wel even moeilijk, aangezien er geen sponsorgeld meer binnen kwam. Gelukkig werd er in deze tijd in Montagu veel gebreid en gehaakt, zodat we de winter doorkwamen met eigen gebreide dekentjes. Ook werden er meer dan genoeg truitjes, mutsjes en sokjes afgeleverd bij de poort, zodat er voorraad is tot eind 2021!
Helaas was er geen geld meer beschikbaar om fleecedekentjes te kopen, maar gelukkig hadden enkele vriendinnen hun kasten opgeruimd en kon ik van de katoenen- en flanellen lakens toch iets leuks maken om de pasgeboren baby’s in de zomer mee warm te houden. Aangezien het Tienerproject vanwege Corona niet door kon gaan, werden er ook geen mooi versierde tasjes meer gemaakt. Maar een goed Afrikaans gezegde luidt: ‘n Boer maak ‘n plan! Van een kennis kreeg ik gordijnstof, waar ik tasjes van kon naaien, al werden die helaas niet zo mooi als de anderen. De inhoud van de tasjes werd noodgedwongen ook minder; ipv een stukje zeep, zamelde ik via het kerkblad oude medicijnpotjes in, die ik vulde met een beetje vloeibare zeep. En in plaats van vijf luiers, kregen de moeders er nog maar drie.
Maar nu er weer in de gemeenten Katwijk Rijnsburg en Valkenburg voor Stichting Nieuwe Horizon is gecollecteerd., kunnen we veel behoeftigen blij maken!’
Informatie over Nieuwe Horizon en de projecten vind u op https://www.nieuwehorizon.nl/ Heel hartelijk dank voor uw donatie.
Namens de gezamenlijke Diaconieën van de Geref. Kerken in Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Valkenburg en Rijnsburg.
 
terug