Week tegen eenzaamheid Week tegen eenzaamheid

KOM ERBIJ tijdens de Maaltijdquiz in de Gereformeerde Kerk “De Goede Herder” te Valkenburg!
Wanneer: woensdag 27 september 2017 van 18.00-20.00 uur.
Locatie: Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”,  Het Trefpunt, Hoofdstraat 35, 2235 CB Valkenburg ZH.
Kosten: gratis. (Er zal een kookpot staan waar u een vrijwillige bijdrage in kunt doen).

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert  Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”  een Maaltijdquiz. De Kom erbij-activiteit staat open voor alle inwoners van Valkenburg. De maaltijdquiz is een gezellig uitje, en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.
Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: Kom erbij!. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken. Bijvoorbeeld bij de Maaltijdquiz in Het Trefpunt.
Positieve actie
Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”  heeft het initiatief genomen om in Valkenburg deze activiteit te organiseren, omdat zij zich wil inzetten voor de strijd tegen eenzaamheid.
De activiteit is aangemeld bij en afgestemd met Welzijnskwartier van de gemeente Katwijk.
Samen eten heeft in de christelijke traditie een belangrijke plaats. Samen eten kan een laagdrempelige manier zijn om elkaar te ontmoeten en de quiz over eenzaamheid biedt meteen eerste stof voor gesprek. Met deze positieve actie wil Gereformeerde Kerk “De Goede Herder” aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid.
Tijdens de maaltijd kunnen we wellicht ook ideeën verzamelen voor vervolgactiviteiten.
Eenzaamheid
Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Maar eenzaamheid is ook een taboe-onderwerp.
Samen tegen eenzaamheid
Door aan te sluiten op de Week tegen Eenzaamheid wil Gereformeerde Kerk “De Goede Herder”  bijdragen aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Als een van de vele organisaties en vrijwilligers die door het hele land Kom erbij-activiteiten organiseren waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.
Opgeven
Wilt u meehelpen bij de organisatie van deze Maaltijdquiz?
Wilt u deelnemen aan de Maaltijdquiz?
U kunt zich opgeven bij Marja Ravensbergen-Slootweg via telefoon 06-30193611 of e-mail:
Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is van 21 september t/m 1 oktober 2017 en wordt voor de achtste keer georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid.
Op www.samentegeneenzaamheid.nl vind je alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid 2017. Lees meer over eenzaamheid op www.eenzaam.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marja Ravensbergen-Slootweg
Telefoon 06-30193611