Paardenmarkt en de Valkenburgs kerken Paardenmarkt en de Valkenburgs kerken
Paardenmarkt en de Valkenburgs kerken

De markt der markten. Want zo is er natuurlijk maar één! Al eeuwenlang ontmoeten mensen elkaar in ons unieke dorp en voor even lijkt Valkenburg weer het centrum van de wereld. De paardenmarkt: hier werden in de loop van de tijd ontelbaar veel paarden verhandeld, maar even zo vele relaties geboren en vriendschappen gesloten. Nieuws over Koninklijke huwelijken, oorlog en vrede, maar ook van heel persoonlijke aard werd uitgewisseld en besproken.

Als Valkenburgs kerken zien wij onszelf als gemeenschappen waar ook belangrijk nieuws wordt gekoesterd en doorverteld. Wij hebben de Bijbel leren zien als een boodschap waar je echt blij van wordt. En we zouden dat blij-makende nieuws graag willen delen met alle bezoekers van de Paardenmarkt. Wat we u verder willen aanbieden is een stukje gastvrijheid, een kop koffie te drinken of wat soep te nuttigen.

'De Goede Herder' (Hoofdstraat 35) stelt op woensdag 12 september opnieuw haar kerkgebouw ter beschikking tijdens de Paardenmarkt. Van de drie kerken in Valkenburg zullen daar de hele dag mensen aanwezig zijn om u te ontvangen, de weg te wijzen, een praatje te maken of een kop koffie in te schenken.

Programma
11.00 uur                            Kerk open: koffie, thee en limonade met iets lekkers staat klaar
11.00 - 16.00 uur              In de grote zaal van “Het Trefpunt” de tentoonstelling:
“Bijbelse kunst door het oog van een naald”
Wandkleden (Quilts) gemaakt door Rieteke Hoogendoorn
11.00 - 16.00 uur              Muziek in de kerk en mogelijkheid tot het aansteken van een kaarsje
12.30 uur                            Soep en brood

Gereformeerde Kerk 'De Goede Herder'