Kindernevendienst Advent Kindernevendienst Advent

Adventproject kindernevendienst
Zoals u misschien al gezien heeft de afgelopen weken zijn wij met de kindernevendienst weer begonnen aan ons Adventproject. Samen met de kinderen leven we tijdens Advent toe naar Kerst. Dit jaar doen we dat in de vorm van een groot boek. In dit boek staan de verhalen van Jesaja. Jesaja schreef bijzondere verhalen. Verhalen vol met verwachtingen naar de tijd die nog komen gaat. We lezen samen met de kinderen de verhalen over de herder die goed voor zijn schaapjes zorgt, over de smid die wapens oversmelt in handige voorwerpen. Ook luisteren we naar het verhaal over een meisje in de woestijn, een woestijn waar bloemen groeien. Tijdens de 4e Adventzondag luisteren we naar een verhaal uit Lucas. Tijdens deze zondag beginnen we alvast een klein beetje aan het kerstverhaal. We krijgen te horen hoe de engel aan Maria verscheen en haar verteld dat zij een zoon zal krijgen. Ook zal er elke zondag een kaarsje aangestoken worden door een kind. Zo kunnen wij goed zien hoelang het nog duurt tot Kerst. Tijdens de kerstdienst zullen wij met de kindernevendienst al vroeg de kerk verlaten. Dit doen wij natuurlijk niet voor niks. Wij willen samen met de kinderen de kerstdienst vieren op een manier die hen aanspreekt en die hen doet aanvoelen hoe belangrijk en mooi kerst is. We vieren kerst in de grote zaal in het Trefpunt. Daar luisteren we naar het kerstverhaal, kijken we naar een bijzondere kerstfilm, vieren we de geboorte van Jezus met wat lekkers en drinken en als afsluiting van ons feest krijgen de kinderen weer een mooi leesboek mee. Zo leven wij met ons alle toe naar Kerst!

4e advent
God komt dicht bij
(Lucas1; 26-38)

3e advent
Bloemen in de woestijn
Jesaja 35: 1 - 10

2e Advent
Stel je voor...   (Jesaja 2; 2-5)

1e Advent
Ik zorg voor jou. (Jesaja 40; 1-11)

In de kindernevendienst is er tijdens de Adventsperiode een project. Het project houdt zich elke week bezig met een ander thema.
Op de 1e Adventzondag staat de Goede Herder centraal.
In de kerkdienst krijgen de volwassenen iets mee van het verhaal.