Kerk in Actie Kerk in Actie
Werkgroep “Kerk in Actie”
Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus! Het is feest in Bethlehem, met engelenzang, bezoek en cadeaus. Maar de feestvreugde wordt ruw verstoord als Jozef en Maria met Jezus moet vluchten voor Herodes.

Kind op de vlucht:
In onze tijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. De helft is kind, net als Jezus. Ook de helft van de vier miljoen Syriërs die de bloedige oorlog in hun land ontvluchten, is kind. In de adventstijd staan we vier weken lang stil bij kinderen die alles achter moesten laten en nu in grote onzekerheid en angst leven.

Geef hoop:
Samen met lokale kerken en organisaties kunnen we deze kinderen hoop bieden! Zo helpen kerken in Libanon vluchtelingenkinderen met traumaverwerking. Op het Griekse eiland Lesbos volgen Syrische kinderen Engelse les en computertraining. In Syrië bieden kerken onderwijs en bijles aan kinderen die door hun vlucht een leerachterstand opliepen. In Nederland verzorgt stichting De Vrolijkheid creatieve activiteiten voor kinderen in asielzoekerscentra, zodat ze even aan de dagelijkse zorgen kunnen ontsnappen. Wat kunt u doen? Geef hoop aan een kind op de vlucht! Geef via de adventscollecte “Kinderen in de knel” op 25 december in de Goede Herder Kerk.

Werkgroep Kerk in Actie