Avondwake voor Kerken in het Midden-Oosten Avondwake voor Kerken in het Midden-Oosten
Kerken in het Midden-Oosten houden hun deuren open en bieden mensen hulp met voedselpakketten en onderdak. Ze delen wat ze hebben. Maar de rek lijkt eruit. Veel meer vluchtelingen kunnen kerken niet bergen. Toch houden ze stand, soms tegen beter weten in. Ze voelen zich regelmatig alleen staan.

Kerk in Actie luidt de noodklok door komende week een Actieweek te houden voor kerken in het Midden-Oosten. Ons gebed is hard nodig zodat zij vol kunnen houden. Tegelijkertijd willen we hen ook steunen door geld in te zamelen. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld onderdak bieden aan vluchtelingen en hen voorzien van voedselpakketten en kleding. Zo kost een hygiënepakket voor vrouwen ongeveer 17 euro en een voedselpakket 45 euro.

In Valkenburg hebben de protestantse Kerken de handen ineen geslagen en houden samen op zaterdagavond 17 september om 20.00u een avondwake in de gereformeerde kerk vrijgemaakt aan het Lambrechtsveld nr.19. De Kerk is open om 1945u. In deze bijeenkomst kijken we samen naar een live-stream vanuit  de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam , een kerk in Syrie en één in Libanon.  De bijeenkomst staat open voor iedereen die zich verbonden voelt met de bevolking in het zwaargetroffen Midden-Oosten.

Namens de samenwerkende diaconieen,

Rina Haasnoot, Erwin Schreve, Aart Haasnoot.

www.kerkinactie.nl/actieweek